Вага

Вага (23. IX – 22. X)

Како учите да бидете блиски со другите? Квадратот на Венера и Нептун бараат од вас да размислите како се поврзувате со другите и како тие го прават тоа кон вас. Марс влегува во Шкорпија во вашата зона на сигурност во сабота и ве мотивира да бидете практични и приземјени. Ќе имате енергија за задоволство,но и љубопитност за финансиска сигурност. 

Работа

Ова е недела во која не сте многу расположени за работа и ве држи некое чувство на рутина и стагнација. Загрижени сте, но не знаете како да се поставите освен да почекате да се средат работите сами од себе, што и не е така лоша опција. Ако работите во тим, потрудете се да ја завршите својата работа и да не ги оставате другите да го преземаат вашиот дел од работата. 

Не се нервирајте за она што не можете да го промените и не градете високи очекувања, особено доколку сте свесни дека не сте премногу ориентирани кон работата овој период. Почекајте да помине некое време, а потоа планирајте.

Љубов

За оние кои се во врска, ова е период кога  вашите чувства се зрели и стабилни и ќе се чувствувате како да сакате сите нешта да ги споделите со саканата личност. Направете пријатна атмосфера и потрудете се да ги изразите своите чувства, искрено и отворено. 

Слободните Ваги ќе почнат поинаку да гледаат на една личност со која одамна се познаваат. Можна е фатална средба со Шкорпија или Овен. 

Здравје

Намалете ги пороците.

Работа

Веќе некое време очекувате промени, но тие не доаѓаат. Сепак, имате многу енергија и можност вистински да се насочите во текот на овој месец. Ќе бидете добро расположни и комуникативни, а тоа ќе ви помогне лесно да ја извршувате работата и да стигнете до компромиси, особено доколку работите во секторот поврзан со финансии. За некои Ваги доаѓа договор поврзан со нова работа кој изгледа многу профитабилен. 

Септември е одличен месец за сите оние Ваги кои сакаат да напредуваат или да го покажат својот талент. Ќе имате можност и да отпатувате во странство на службено патување и таму да направите одлична работа која ќе ви донесе успех на долг рок. Вашата храброст ќе биде на високо ниво, а ќе имате и поддршка од ѕвездите да преземате ризици и да бидете успешни во тоа. Сепак, важно е да соработувате со личности кои имаат слични вредности како вас, а особено голема поддршка ќе добиете од Јарците, Овните, Вагите или пак некој роден во знакот Лав.

Особено посветени на работата треба да бидете околу 20 септември кога настапува полната Месечина која ќе ви помогне да сфатите во што треба поинтензивно да ги инвестирате своето време и енергија. Останете организирани и фокусирани на она што ви е важно. Сезоната на Вагите која започнува на 23 септември ви носи самодоверба, а со опозицијата на Венера со Уран на истиот ден можен е мал проблем со финансиите. 

Сепак, финансиската ситуација ќе биде постабилна во вториот дел од месецот, а многу Ваги ќе размислуваат и за хонорарна работа. Кон успехот ќе ве води интуицијата, но внимавајте да на ја измешате со импулсивност. 

Љубов

Почетокот на месецот започнува со младата Месечина која ви носи можност за обновување на ова поле. Таа доаѓа во вашето дванаесетто поле на духовност што ќе ви помогне да стекнете значајни увиди за тоа како пристапување на љубовта, а можни се и награди од универзумот.

На 10 септември, Венера влегува во вашата втора сензуална и стабилна куќа, што ќе ви помогне да се најдете во ситуација на стабилност и задоволство од она што го имате. 

Ако сте во врска, се чувствувате дека ви е потребна поддршка од саканата личност, но вие не го чувствувате тоа. Ова особено е случај доколку сте во врска со личност родена во знакот Вага. Ќе морате да бидете отворени и директни, но прво да ги стабилизирате своите чувства, да дури потоа да започнете разговор. Некои од вас нема да имаат реална причина зошто се нервозни и лути, но голем дел од времето ќе се чувствувате навредено. 

Слободните Ваги конечно ќе можат да заборават на минатото бидејќи им се насмевнува нова љубов. Тоа познанство ќе започне со флерт, а потоа брзо ќе се развие иницијатива и за нешто поголемо. 

Здравје

Обрнете внимание на тоа како се храните. Можна е прекумерна тежина кај некои Ваги.