Девица

Девица (23. VIII – 22. IX)

Работа

Надредените ве вадат од такт, а во некои моменти ќе чувствувате како сите работи да ви доаѓаат преку глава. Направете го тоа што морате, но не брзајте и не се истоштувајте премногу. 

Љубов

За оние кои се во врска, оваа недела односите со саканата личност ќе ви бидат на прво место. Постои некаков немир кој ви носи промени, но морате да ги прифатите такви како што доаѓаат бидејќи не се лоши за вас. Држете се цврсто до партнерот, носете ги одлуките заедно и нема да имате никакви проблеми. 

За слободните Девици, не брзајте контактот да го претворите во љубовна приказна толку брзо. Одете чекор по чекор. 

Здравје

Обрнете внимание на исхраната. Стомакот ви е почувствителен од вообичаено.

Работа

Во текот на јуни ќе имате огромен елан и сила, па ќе успеете да завршите многу. Бидете практични, поедноставете ги работите и не правете долгорочни планови, одете чекор по чекор. Ова е време на многу промени, не ви се потребни и големи планови.

Љубов

Ако сте во врска: Во партнерските односи владее стагнација, ќе се занимавате со многу други работи, но не и љубовта. Морате да се соочите со тоа дека потребите на саканата личност се поинакви од вашите, бидејќи сте раздразливи и нетолерантни еден кон друг. Пробајте да ја забележите поддршката и работите ќе бидат подобри.

Ако сте слободни: Sвездите ве советуваат да се одалечите од сите неадекватни личности, па дури и од пријателите кои прават да се чувствувате лошо. Романсите можат да почекаат подобро време. 

Здравје

Нервозни сте и под стрес, бидете внимателни со кого го поминувате своето време.

Работа

Оваа година ќе биде посветена на нешто што сакате да го правите. Трудот кој го вложувавте досега ќе се исплати, а веќе на крајот на мај ве очекува унапредување или соодветна награда. Сепак, тоа носи и поголеми одговорности, но и заработувачка.

На полето на финансиите, ќе треба малку да заштедите и да не се расфрлате толку многу.

Љубов

На ова поле, ова е многу важна година за вас. Конечно се враќа оптимизмот и веќе имате и поголема самодоверба. 

Ако сте во врска, повремено ќе се соочувате со недоумици и мали недоразбирања со саканата личност, но време е да бидете рационални и да утврдите колку од тоа е издржано, а што не е. Ве очекуваат убави денови со саканата личност, а ако сакате проширување на семејството, тоа и ќе се оствари.

Ако сте слободни, вашите критериуми ќе бидат повисоки па така ќе бидете и попребирливи во љубовта. 

Здравје

Витални сте, зголемете ја само физичката активност.