Девица

Девица (23. VIII – 22. IX)

Работа

Што и да правите, вашите планови се менуваат и ќе морате брзо да се прилагодувате. Доаѓа успех за родените во овој знак кои се занимаваат со креативна работа. Импровизирајте, ова е одличен период за ризикување и долгорочни потфати. 

Љубов

За оние кои се во врска, ова е интензивна недела во која несвесно можно е да направите неколку големи грешки. Што и да се случи, покажете и на саканата личност колку е сакана и бидете подготвени да им дадете поддршка, ако е потребно тоа. Не земајте ништо при срце, работите брзо ќе се стабилизираат. 

Слободните Девици  се под силен наплив на енергија, страст и емоции. Можно е да запознаете личност која ќе ви помогне да се ослободите од контролата и да се опуштите, но и брзо да ги покажете своите емоции. 

Здравје

Движете се почесто.

Работа

Лесно ќе напредувате во однос на поставувањето цели, но ќе бидете малку почувствителни и ќе реагирате поостро од вообичаено. Тоа не е толку лошо, но ќе треба да бидете внимателни да не навлегувате во поголеми конфликти со колегите. Не се трудете да бидете во право по секоја цена, бидејќи потоа ќе ви биде тешко да се вратите на старо во односот со некои од соработниците. Бидете одлучни, а не радикални. Размислувајте темелно за сите свои постапки.

Љубов

Ако сте во врска: Овој период ви носи можност полесно да изразите како се чувствувате што ќе биде пречекано со радост од страна на саканата личност. Ќе успеете да изнесете и некои свои потреби за кои партнерот не бил свесен. Тоа воопшто нема да биде непријатно бидејќи и двете страни се подготвени да комуницираат и да го унапредат односот на едно повисоко ниво. До крајот на месецот ќе успеете да воспоставите хармонија со преобликување на досегашниот модел на врската. Ова е убав месец за заљубените Девици.

Ако сте слободни: Слободните Девици ќе треба да расчистат со некој емоционален товар од минатото, така што ова е потежок период, но време е за чистење. Во однос на новите познанства, може да се појави личност со која лесно ќе ви биде да разговарате и да се поврзете на интелектуално ниво.

Здравје

Можни се главоболки.

Работа

Оваа година ќе биде посветена на нешто што сакате да го правите. Трудот кој го вложувавте досега ќе се исплати, а веќе на крајот на мај ве очекува унапредување или соодветна награда. Сепак, тоа носи и поголеми одговорности, но и заработувачка.

На полето на финансиите, ќе треба малку да заштедите и да не се расфрлате толку многу.

Љубов

На ова поле, ова е многу важна година за вас. Конечно се враќа оптимизмот и веќе имате и поголема самодоверба. 

Ако сте во врска, повремено ќе се соочувате со недоумици и мали недоразбирања со саканата личност, но време е да бидете рационални и да утврдите колку од тоа е издржано, а што не е. Ве очекуваат убави денови со саканата личност, а ако сакате проширување на семејството, тоа и ќе се оствари.

Ако сте слободни, вашите критериуми ќе бидат повисоки па така ќе бидете и попребирливи во љубовта. 

Здравје

Витални сте, зголемете ја само физичката активност.