Бик

Бик (20. IV – 20. V)

Работа

На ова поле пристигнуваат информации кои ви се потребни, но ова е и одличен период за учење за вас. Доколку водите преговори, потпирајте се само на проверени информации и бидете внимателни во однос на конкуренцијата. Интуицијата никогаш не ве лаже, затоа и сега можете да се потпрете на неа. Пробајте да не се нервирате за нешто што не зависи од вас. 

Љубов 

За оние кои се во врска,ова е период кога се менувате и вие а со самото тоа и вашиот партнерски однос. Пробајте да и објасните на саканата личност низ што минувате. Потребна ви е отворена комуникација. Ќе ви годи сознанието дека сте сакани. 

Слободните Бикови сонуваат за стабилен љубовен однос, но уште се пребирливи или пак исплашени од љубовта. Нема ништо лошо во тоа да дадете шанса некому. 

Здравје

Период на опуштање за вас. Движете се почесто во природа.

Работа

Без оглед на тоа дали сте дел од мал или голем тим, тимската работа е клуч за вашиот успех во текот на мај. Тоа ќе ве заштити и од проблеми и неволји, а колегите ќе бидат тука да ви даваат совети постојано. Некоја од идеите кои долго време ги чувавте за себе, конечно ќе биде презентирана од ваша страна и ќе наиде на одобрување и восхит од страна на надредените. Можни се некои драматични ситуации, но тие го поставуваат темелот за позитивни промени на ова поле. 

На 3 мај, Меркур прави квадрат со Јупитер кој минува низ вашето поле на работа и кариера. Обрнете внимание на инвестициите и не вложувајте финансии онаму кадешто не сте сигурни дека тоа е добра идеја. Ако се занимавате со приватен бизнис, можно е да имате цврсти ставови и да им е тешко на другите да ве разубедат за нешто важно. Бидете отворени кон промени, совети, но и нови методи на работа.

На 4 мај, Меркур влегува во Близнаци, каде ќе биде многу силен и ќе ви помогне да ја подобрите својата финансиска ситуација. Ќе умеете подобро да се организирате, подобро да се претставите пред клиентите и соработниците но и да постигнете успех на оние полиња каде го чекавте вистинскиот момент досега. На 9 мај, Венера влегува во Близнаци и ви носи можност да ги подобрите своите вештини, да се образовувате и да постигнете финансиска добивка.

Јупитер на 14 мај влегува во знакот Риби каде ви носи огромна можност да остварите успешна соработка со странство, а на 26 мај помрачувањето на Месечината ви носи потешкотии во платниот промет. 

Љубов

Ако сте во врска, секстилот на Марс со Уран ви носи новини во односите со саканата личност и ќе ги подобри вашата комуникација, разбирање и љубовта. Ќе минувате повеќе време со саканата личност, а тоа ќе ви годи и да го балансирате личниот живот со професионалните обврски и да најдете мир во прегратките на саканата личност.  Ако партнерот поради било која причина носи нестабилност во врската, вие ќе треба да бидете тие кои ќе го задржат трпението. Втората половина од месецот ви носи и можност за дружење со пријателите и почести заеднички излегувања со луѓето околу вас.

Ако сте слободни, почетокот на мај ви носи повеќе социјални активности, но и една слатка авантура со посебна личност. Можно е таа да биде повеќе заинтересирана, а вие само површно наклонети кон неа. Сепак, можно е со време да сфатите дека тоа е личност која многу ви одговара и односот да стане посериозен. Некои Бикови ќе се заљубат во личност од соседството, а други пак ќе се чувствуваат како да немаат никаква контрола над она што го чувствуваат. Престанете да пружате отпор кон љубовта и конечно оставете ги работите да се одвиваат сами по себе. 

Здравје

Здравјето е генерално добро, само бидете внимателни и чувајте се од настинки особено во средината на месецот.

Работа

Уште на самиот почеток од годината, ве очекуваат многу изненадувања. Намерата е да ве помести малку од комфорот на кој сте навикнати и да ви донесе промени на кои ќе се радувате. Опуштете се, напуштањето на сигурната зона не е толку страшно како што вие го замислувате. Ако се надевате на подобра позиција и поквалитетни услови за работа, тоа ќе дојде, но морате да ги прифатите промените како што доаѓаат.

До почетокот на јули ве очекуваат нови одговорности кои ќе предизвикуваат мали стравови, но тоа е позитивно. Тоа е и период кога доаѓа до унапредување на работа.

Љубов

Ако сте зафатени, ќе ви биде потребна повеќе слобода во текот на оваа година, но ќе треба внимателно тоа да го искомуницирате со саканата личност, за да не бидете погрешно сфатени. Еден дел од Биковите, по долго размислување ќе решат да прекинат долга врска, но кога ќе почувствуваат олеснување, ќе сфатат дека е тоа добра одлука.

Ако сте слободни, оваа година носи промена на љубовниот статус, особено ако подолго време сте биле сами.

Здравје

Оваа година ќе биде турбулентна, без поголеми проблеми на ова поле. Сепак, тоа што највеќе ќе ве мачи е нервозата.