Бик

Бик (20. IV – 20. V)

Време е да се посветите на работа. Со влегувањето на ретроградниот Јупитер во Водолија во среда, фокус се става на вашата кариера и професионално унапредување. Во среда, Марс влегува во практичната Девица правејќи ве посамоуверени во комуникацијата со другите околу вас. Конјункцијата на Сонцето и Меркур во Лав која настапува во Лав ќе ве натера да се соочите со некои комплицирани емоции. 

Работа

Ова е период во кој ќе имате голема потреба да се насочите на работата и да го остварите и невозможното, но можно е ситуацијата да биде сложена ако не работите во здрава и продуктивна работна атмосфера. Во тој случај, направете го само она што зависи од вас и немојте да имате премногу големи очекувања од другите. Ќе бидете полни со енергија и волја за работа, а тоа особено ќе биде одлично ако сте самостојни во својата работа.

Не прифаќајте предлози и понуди кои не се добро разработени и не верувајте секому. Кариерата ќе почне да оди во нагорна линија почнувајќи од оваа недела, па внимавајте на сите знаци околу вас. 

Љубов 

За оние кои се во врска,ова е период кога ќе сакате слободното време да го минете со саканата личност, а големи се шансите да бидете и поотоворени во однос на вашите емоции и очекувања од врската, што ќе наиде на позитивен одговор кај саканат личност. Вашиот однос ќе се продлабочи, а тоа ќе ве направи многу посреќни, посебно поради тоа што иницијативата ќе дојде од вас. 

Слободните Бикови се отворени кон љубовта, но важно е да не се збунуваат од односот на луѓето кои и самите не знаат што сакаат во моментот. Не давајте никакви емоции, туку одете чекор по чекор. Една личност ви е многу посветена, а досега не бевте свесни за тоа. Ве очекува интересна комуникација со еден Овен или Шкорпија. 

Здравје

Главоболки.

Работа

Потребно е да бидете проактивни, а особено и флексибилни за да ги избегнете пропустите во работењето, но и чувството дека сте виновни за нешто. Важно е да се водите од тоа како се чувствувате и да не се истоштувате со детални анализи и гледање на минатото, но и планови за иднината бидејќи сето тоа може да ве истошти, а веќе се чувствувате како да сте на работ на нервите. Тежнеете кон стабилност и баланс, но некако тешко ви е да го постигнете тоа, а тоа сепак влијае од повеќе фактори, не само од вас. 

Некои идеи кои ги имате веќе подолго време се подготвени за реализација, но потребна ви е само поддршката од една личност од вашите надредени. Соберете храброст и докажете си колку умеете, тоа ќе ви го разубави месецот и ќе ви даде чувство на поголема вредност, но и неопходна самодоверба која ви недостасуваше изминатиот период. Голема поддршка ви доаѓа од луѓето родени во Стрелец или Лав кои имаат најдобра намера и го сакаат најдоброто за вас. 

Доколку сте во ситуација да се поврзете со нови соработници и клиенти, не дозволувајте тврдоглавоста да влијае на тоа како ќе се поставите кон нив, бидејќи тоа може скапо да ве чини. Овој месец важно е да ги држите очите отворени и да не си дозволите да пропуштите важни можности. Крајот на јули ви носи подобро расположение и поголеми успеси. Особен успех и промени ве очекуваат во периодот меѓу 13-21 јули. Каде и да бидете, ќе наидувате на влијателни личности кои ќе ви ја понудат својата поддршка за вашите идеи. 

Љубов

Љубовта ќе биде интересна за вас овој месец, но само ако излезете од својата школка и си дозволите да чувствувате силно. Чувствата ќе ви бидат многу важни овој период, но на вас останува да соберете храброст и да се изразите вистински, заборавајќи на гордоста. Особено внимание на љубовта треба да посветите околу 15 јули, кога љубовната Венера влегува во Девица. Ова е и период кога ќе сфатите кој го заслужува вашето внимание, а кој не треба да биде дел од вашиот живот. 

Биковите кои се во врска ќе успеат да се поврзат со саканата личност, но само ако отворено зборуваат за своите чувства и ги споделат своите проблеми и стравови со саканата личност. Многу работи ве мачат и сакате самите да ги решите, но најдобро е да зборувате и побарате поддршка од својот партнер. Пред вас е и месец кога ќе треба да одлучите каква сакате да биде вашата иднина, но ќе ви биде тешко да донесете цврста одлука највеќе поради грижите на работа. 

Некои Бикови се сомничави и чувствуваат нешто, но не можат јасно да се изразат, а саканата личност постојано се брани. Доколку се конфронтирате со саканата личност, потрудете се да имате факти.

Слободните Бикови обрнуваат повеќе време на своите пријатели, па се однесуваат како да не ги интересира љубовта. Дури и да имате личност околу вас на која и се допаѓате, голема е веројатноста таа да се откажете поради вашата незаинтересираност. Тоа веројатно е личност родена во знакот Девица. Некои Бикови ќе размислуваат за минатото, но конечно ќе добијат јасна слика зошто некои луѓе не припаѓаат во нивната сегашност.

Најдобар ден за да сретнете некого и се заљубите е 21 јули кога Сонцето влегува во Лав. Тоа е период кога ќе бидете неодоливи, но и кога лесно ќе ве привлечат другите во овие жешки јулски денови. 

Здравје

Можни се проблеми со анемија и алергии.