Овен

Не се плашете да ги покажете своите чувства

Имате навика да ги криете чувствата длабоко во себе и избегнувате да се соочувате со проблемите. Оваа година, обидете се да промените нешто. Наместо да бегате од своите чувства, застанете и размислете околу тоа како се чувствувате. Она од кое бегате секако ќе ве стигне, кога-тогаш.

Работете на вашите врски

И ова не е ваша најсилна страна и е поврзано со точката погоре. Наместо да им кажете на луѓето што чувствувате за нив, вие молчите. Обидете се да се фокусирате на комуникацијата со луѓето кои ги сакате и кажете им што чувствувате за нив.

Нема ништо страшно во тоа да кажете некому дека го сакате

Не мора да се плашите од тоа. Не мора да се чувствувате ранливо ако кажете „Те сакам“. Овие две зборчиња можат многу да им значат на луѓето околу вас, но и на вас.

Бик

Молчењето е злато

Понекогаш едноставно треба да си ја држите устата затворена.

Слушајте, барем еднаш, за промена

Понекогаш на луѓето им е потребно некој да ги сослуша. Не мора секогаш да го кажувате вашето мислење или да давате совет. Можеби не сакаат да чујат мислење. Можеби само сакаат да молчите и да ги слушате.

Фокусирајте се на сегашноста

Прекинете да се грижите за иднината. На тој начин, губите контакт со сегашноста. Со постојано размислување околу тоа што ќе се случи, вие не живеете сега и тука. Оваа година, застанете и уживајте во сегашниот момент.

Близнаци

Пронајдете ги работите што ве возбудуваат

Вие веќе знаете што ве возбудува. Тоа го научивте минатата  година. Но, сега кога веќе знаете, направете сѐ што можете за да ги остварите тие работи. Живејте го животот кој го заслужувате.

Збогувајте се со луѓето кои ве повредија

Секогаш ќе има луѓе кои ќе ве користат. Луѓе кое ќе ве манипулираат. Луѓе кои се отровни. Треба да ги препознаете тие луѓе и да се ослободите од нив. Треба да си направите услуга со тоа што ќе го исчистите вашиот живот од такви луѓе.

Не се заборавајте себеси

Ставете се себеси на прво место. Секогаш ги ставате другите луѓе пред себеси. Давате љубов на сите освен на себеси. Оваа година изберете се себеси.

Рак

Одете на патувањето кое долго време го одложувате

Постојано наоѓате некакви изговори за да не отидете на тоа патување. Сѐ е средено, само треба да отидете. Не размислувајте премногу и тргнете на пат. Останатото ќе го смислите кога ќе отидете таму.

Откажете се од работите кои не ги сакате

Ако си ја мразите работата, дајте отказ. Има многу други работи кои можете да ги направите и којзнае, можеби ќе откриете дека сакате да правите нешто за кое никогаш не сте мислеле дека ќе сакате да го правите. Немојте самите на себе да си бидете пречка на патот кон вашата среќа.

Разбудете се и живејте го животот!

Не пропуштајте прекрасни шанси само затоа што сте несигурни. Прифатете ги работите кои ви ги нуди животот.

Лав

Оставете ги поранешните љубови во минатото

Збогувајте се со спомените. Ослободете се од минатото. Продолжете со животот, затоа што ако не го направите тоа, нема да најдете нова љубов. А што се однесува до вашите поранешни љубови, тие сигурно нашле нова љубов. Продолжиле натаму. Истото треба да го сторите и вие.

Заминете!

Не се плашете да се преселите од градот во кој живеете. Не дозволувајте рутината да ве спречи да пробате нови работи во животот. Причината поради која сте несреќни и сами лежи во вашиот страв да заминете.

Престанете да се обидувате да ги задоволите сите

Вие сте тие кои секогаш ги тешат пријателите, но никогаш не кажувате што ве мачи. Не мора секогаш да бидете силни. Океј е понекогаш да бидете ранливи и да мислите на себе.

Девица

Научете да бидете одговорни

Кога ќе зезнете нешто, бидете храбри и соочете со последиците. Престанете да ги обвинувате другите за вашите проблеми. Самите сте виновни. Престанете да барате изговори кои ве влечат само надолу.

Исполнете ги вашите цели

Разбудете се! Престанете да сонувате и направете нешто за да ги исполните вашите соништа.

Бидете позитивни

Престанете да размислувате негативно. Кога цело време се фокусирате на негативни нешта, лоши работи почнуваат да ви се случуваат. Почнете да внесувате позитивни работи во животот и сѐ ќе си дојде на свое место.

Останатите знаци на наредната страна...