Хит дестинација: Езерцето со тиркизна боја - ова е македонското Памук кале (ВИДЕО)

Езерцето со тиркизна боја, сместено во напуштениот рудник за мермер над селото Беловодица кај Прилеп е вистинска хит дестинација ова лето, пишува ТВ Нова.

Стотици посетители секој ден тука наоѓаат спас од летните горештини.

Поради атрактивниот предел сместено во мермерни блокови езерото го добива името – Мермерно езеро или прилепско Памук кале.

Прилогот на ТВ НОВА погледнете го во продолжение.

 

 

 

cheap nike free run 5.0