Хаос со налепниците, дел од станиците за технички преглед имаат, некаде ги потрошиле, а некои сеуште ги немаат добиено

Хаос во станиците за технички преглед во Скопје. Во некои од нив има налепници, некои сеуште немаат добиен, а дел веќе ги потрошиле.

Од МИА ги контактирале дел од станиците за технички преглед, како Авто мото сојузот на Македонија, станиците за технички преглед на Здружението на возачи на Македонија во Кисела Вода и Карпош, ПСС и Цертус, налепници има во дел од нив.

Во Кисела Вода  налепниците веќе се потрошени поради гужвите кои почале од утрината и како што ни изјавија оттаму не знаат кога ќе добијат нови налепници, додека во станицата за технички преглед на Здружението на возачи во Карпош не добиле налепници и не знаат кога ќе добијат.

Во станицата за технички преглед Цертус во населбата Ченто велат дека налепници за регистарските таблички со три бројки немаат, додека за оние со четири бројки имаат.

Возачите треба да дојдат во станиците за технички преглед со сопственото возило каде ќе пополат барање, а со себе треба да понесат лична карта и сообраќајна дозвола. Налепниците се даваат бесплатно, но треба да бидат ставени на регистарските таблички од страна на контролорите во станиците за технички преглед.Обврската за налепниците НМК на регистарските таблички на возилата произлегува од одредбите на Преспанскиот договор потпишан со Грција