Граѓаните изненадија со одговорите: Дали треба да се врати задолжителното служење на воениот рок? (видео)

Служењето на воениот рок во Македонија не е задолжително веќе десетина години, односно последната генерација што задолжително мораше да служи воен рок беше во 2006 година.   

Но од 2011 година граѓаните што ги исполнуваат условите поставени од АРМ можат да се пријават за доброволно служење на воениот рок. Притоа, кандидатите мора да имаат наполнето 18 години, но и да не бидат постари од 26 години.

Но после толку време денес постојано се поставува прашањето - дали треба да се врати задолжителното служење на воениот рок?

Телеграф.мк направи анкета во нашиот главен град:

new nike air max 2019