Граѓаните го спасуваат паркот - дојдоа багери на „Букурешка“

На улицата „Букурешка“ утрово дојде машинерија и работници за да копаат за зградата на Државното станбено претпријатие, но набрзо се мобилизираа локални граѓани и застанаа во одбрана на паркот со лулашките. Не даваат паркот да се претвори во градилиште.

„Една работа заборавивте, нас не можете да не оградите, избркате или забетонирате. Багерите си отидоа и овој пат. Ви благодариме на сите што дојдовте и помогнавте и овојпат да не им дозволиме да почнат со уништување на нашиот парк и нашите, и животите на нашите деца!“, велат од инцијативата „Зелено Тафталиџе“. 

cheap nike free run 5.0