Градинката „Росица“ со изненадување за Денот на Општина Ѓорче Петров

Градинката „Росица“ приреди вистинско изненадување, на Денот на Општина Ѓорче Петров. Децата изведоа две точки, со кои ја збогатија манифесрацијата.

Се преставија со изведба и промоција на детската химна „Моето Ѓорче“, за чие создавање се заслужни музичкиот педагог на градинката Маја Цацановска, текстописецот воспитувач Јасмина Гачева, аранжерот Сашо Ливрински и студиото Дејан Миленковски. Во изведбата се вклучија две деца кои пораснале во градинката "Росица", а сега се ученици во училиштето Димитар Поп Георгиев Беровски, како и многу дечиња од градинката.

Градоначалникот на општината, Александар Стојкоски го изрази задоволството од нивниот настап на својата Фејсбук страница и сподели видео од изведбата. 

-Се надеваме дека химната ќе ја изведуваат многу наредни генерации на деца од нашата општина и дека оваа изведба ќе стане традиционална. Освен химната, негувајки ја класичната музика детскиот оркестар изведе и една полка. Огромна благодарност до Градинката "Росица" и сите вработени кои со нивните подготовки придонесоа да ја збогатат содржината на програмата на Денот на Општината, како и сите дечиња кои учествуваа во овие преубави манифестации и кои заедно беа проследени од сите горди родители и присутни гости во реонскиот парк. - напиша Стојкоски.