Гореше асфалтната базна станица на „Гранит“

- Во 11:45 добивме дојава за запалена асфалтна базна станица на „Гранит“ на излезот од Скопје кај Качанички Пат - информираат од пожарната служба на главниот град.

БППЗ-Скопје со брза интервенција не дозволи палење на надворешните резервоари со мазут и настанување на поголема штета и на базната станица и на околината
На Пожарот интервенираа 7 ПП-Возила и 17 пожарникари. Пожарот е локализиран и нема опасност