Го паметите ли Скопје од 1994 година? Кои места можете да ги препознаете?

Сè ни е некако познато, слично, препознатливо, но сепак е толку многу различно.

Одредени промени кои се случуваат околу нас дури и не ги забележуваме, сè додека да наидеме на снимка, како оваа во прилог, преку која ќе сфатиме колку нештата се сменети.

Од мода, навики, манири, па сè до инвентарот во угостителските објекти, возилата на јавниот превоз, урбаното уредување... Скопје останува приказна која се испишува, но размислувањето за тоа колку е променето предизвикува понекогаш насмевка поради спомените, но некогаш и носталгија по она што поминало. 

Уживајте во видеото: