Ѓорче утрово најзагадено во Скопје, Ректорат зад него

По паѓањето на температуритите скопјани очигледно нема да можат да здивнат од загадувањето кое утрово во главниот град е над дозволената граница во повеќе општини. Најзагадено е во Ѓорче Петров со 84 микрограми ПМ 10 честички на м3, а веднаш зад него е Ректорат со 80.

Низ земјава утрово најлош воздух диашт Битолчани - 101 микрограми ПМ 10 честички на метар кубен, а зад него е Кочани со 90.