Германски нобеловец ги открива состојките кои го предизвикуваат ракот

Во 1931 година, германскиот научник Ото Хајнрих Варбург ја добива Нобеловата награда за откривање на основните причини за ракот. Тој открил дека оваа болест е резултат на антифизиолошки начин на живот.

Овој начин на исхрана претставува храната која предизвикува киселост во организмот  е тој што го намалува и кислородот во крвта. Киселоста на клетките го намалува кислородот, а од друга страна пак тоа создава кисела средина во организмот. Варбург истакнува дека тие се како две страни на една паричка, ако го имаме едното, го имаме и другото.

Ако на здравите клетки им се одземе кислородот, тој може да се претвори во станица за рак мошне брзо, дури и за неколку дена, тврдел др. Варбург. Туморските ткива се кисели, додека пак другите се алкални и тие зависат од тоа што го јадеме. 

Храната која го закиселува телото е:

Рафинираниот шеќер и сите негови деривати 

Месо

Производи од животинско потекло – млеко, сирење, павлака

Алкохол

Кофеин

Леб

Преработена храна и конзервирани производи

Ако имате карцином, советот е да го алкализирате телото колку можете повеќе.  Тоа можете да го постигнете со здрава исхрана, вежби, избегнување стрес.