Герила акција осамна пред државните институции: Ова е Република Македонија (ФОТО)

Вчера во текот на денот герила акција осамна пред државните институции низ неколку градови низ државата.

Станува збор за натписот „Ова е Република Македонија“ поставен пред Агенцијата за вработување на Република Македонија, (центар за вработување Кавадарци), Министерството за транспорт и врски во Скопје и на неколку локации во Битола.

Гневот доаѓа од самиот факт што власта врши притисоци и се спротиставува на неистомислениците, додека ниту самите не го почитуваат Договорот од Преспа, т.е промената на името.