Гази Баба и следната година ќе субвенционира набавка на тротинети, велосипеди, инвертер клими и печки

Советот на општина Гази Баба вчера го усвои буџетот на општината за 2023 година. 

-Усвоивме развоен буџет кој ќе се оствари и ќе обезбеди подобри услови за сите граѓани. Овој буџет е концепиран согласно реалните барања на граѓаните и истиот е резултат на сеопфатен граѓански дијалог во рамки на кој остваривме средби со граѓани во сите Урбани и Месни заедници, како и средби со стопанството и сите советнички групи во Советот на општината, рече градоначалникот на општината, Боби Стефковски. 

Меѓу останатите проекти за граѓаните, и во следната 2023 година предвидени се субвенции за инвертер клима уреди, печки на пелети, велосипеди, електрични тротинети, како и субвенции за вградување на уреди на течен нафтен гас во возилата и чистење на оџаците.
Обезбедени се средства и за финансиска поддршка за реконструкција на лифтови и финансиска поддршка за реконструкција на кровови, информираа од општината.