Галерија: Ретки фотографии од Скопје направени во првите три дена по земјотресот

Семејството Битољану во својата визба пронајде необјавени фотографии направени првите три дена по земјотресот во Скопје 1963.

Фотографиите ги направил Томислав Петернек, најдобриот фотограф во Југославија во тоа време, на барање на Кочо Битољану. Кочо кој почина на 91 година, ги архивирал фотографиите во својата визба, за 52 години подоцна нив да ги пронајде неговиот син Вања Битољану средувајќи ги документите што ги наследил.

Повеќе фотографии на следната страна...

cheap nike air max 90