ГАЛЕРИЈА: Погледнете како би изгледало Скопје кога би било изградено од најдобрите архитекти во светот

Авторот на фотографиите во галеријата подолу е Енес Север, кој моментално ги завршува своите постдипломски студии по архитектура на Politecnico di Milano во Италија. Неговиот проект наречен „Contrast Delusion“ е негово второ дело кое портретира визија, конкретно едно критичко размислување, на град кој е целосно мутиран.

Интересно да се напомене е тоа што сите архитектонски градби, дела на некои од најдобрите архитекти во светот, кои Енес ги користи во фотографиите, се добитници на престижната Pritzker награда, која често е дефинирана како „Нобелова награда во полето на архитектурата“.

Овој малд и талентиран фотограф и архитект прку своите фотографии даде предлог како би изгледало Скопје кога би било изградено од најдобрите архитекти во светот:

cheap nike air max 90