Габриел Гарсија Маркес: Ниеден лек не може да го излечи тоа што може да го направи радоста

Овие мисли се едни од најмоќните зборови од познатиот колумбиски писател. 

Те сакам, не поради тоа што си ти, туку поради тоа што сум кога сум покрај тебе.

Само затоа што некој не ве сака онака како што сакате, не значи дека не сте сакани.

Не плачете бидејќи завршило, смејте се бидејќи се случило.

Ниту една личност не ги заслужува вашите солзи, а оние кои заслужуваат никогаш не би ве расплакале.

Човек има право да гледа некому од високо, само ако му помага.

Вистинскиот писател е личност која те држи за рака, а го допира твоето срце.

Можеби Бог сака да запознаеш многу вистински луѓе пред да ја запознаеш вистинската и на тоа ќе бидете благодарни, еден ден.

Староста нема никаква врска со тоа колку години имате, туку колку старо се чувствувате.

Оној кој чека многу, може да очекува само малку.

Ниту еден лек не може да го излечи тоа што може радоста.

Мудроста ни доаѓа тогаш кога не ни значи ништо.