Фотографии од старо Скопје кои ќе ве преплават со емоции

Времињата толку брзо се менуваат што понекогаш имаме потешкотии да бидеме во чекор со времето. Некои од помладите генерации не ни знаат дека порано плоштадот на главниот град изобилувал со зеленило. Дел од инфраструктурата на Скопје е целосно променета, но некои објекти, изненадувачки, се останати исти.

Погледнете ја ова галерија од фотографии од старо Скопје преземени од носталгичари од фејсбук.

Основно училиште Лазо Трповски, 70-тите години

Улица Македонија во 30-тите години

Стара Чаршија

Студентски дом „Гоце Делчев“

Населба Пролет, 1959 година

Населба Мичурин, 1959 година

Аеродром 80-те години

Хидро Метеоролошки Завод 1977 година

Изградбата на Спортски центар „Кале“

Булевар Партизански одреди

Стара железничка станица

Технолошко-металуршки факултет

Кафеана „Кермес“

Центарот на Скопје

Собрание на Република Македонија

Езерото Треска