Фото: Водно е магично во зима, сонцето и снегот ветуваат убаво зимско уживање

Едно од најубавите места во Скопје е планината Водно. На неколку километри од центарот на Скопје, планината е одлично место за прошетка, планирање и чист воздух.

Деновиве Водно е облечено во бело, а снегот и сонцето го прават местото одлично за уживање. 

Еве неколу убави фотографии направени со дрон: 

 

Активирањето на жичницата, дополнително го зголеми интересот за уживање на врвот на планината. А, таму има сонце, убав топол чај и многу позитивна атмосфера.

И една фотка направена од земја: 

Воопшто не размислувајте. Облечете топла облека и зимски обувки. Размислете дали пешачење или возење со жичница е подобра алтернатива и упатете се кон најубавиот дел од Скопје. Сончевото време е идеално за ваква прошетка.