Фото: Столе Стоилов доби булевар со неговото име

Булевар „Столе Стоилов 5“. Вака од вчера пишува во Кафе ресторанот „Рустинкана“, кој е во сопственост на братот на Стоилов, Стефан Стоилов.

Капитенот на Вардар, Стојанче Стоилов по вторпат ја подигна титулата европски шампион.

Неговите фанови, на социјалните мрежи, покажаа голема поддршка за оваа одлука. „Столе Стоилов 5“ сигурно ќе биде посетен булевар.