Фото: Сончев ден во Карпош

Сончевото време е причина повеќе за да се излезе во маало. Спортско - рекреативната зона во ООУ „Лазо Трповски“ (Карпош 3) е една од најчесто посетените. Младите се рекреираат, спортуваат, повозрасните разговараат и се грижат за своите внуци. ‍

При посетата на детските и спортски игралишта избегнувајте групирања, одржувајте дистанца, носете маски и вршете честа дезинфекција на рацете, напиша Богоев на својот Фејсбук профил.