Фото: Рекордни 12.000 учесници од 58 држави трчаат на „Визер скопскиот маратон“

Рекордни 12.000 учесници од 58 држави трчаат на  „Визер скопски маратон“ кој почна во 8 и 30 часот.  Целата галерија од настанот може да ја погледнете тука

Оваа година за оваа манифестација Градот Скопје од својот буџет издвои 1.500.000 денари, а ги стави на располагање и сите јавни претпријатија под негова ингеренција.

Учесниците се натпреваруваат во четири трки: маратон (42 км), полумаратон (21 км), штафетна трка и трка на 5 километри.

Наградниот фонд изнесува 18 000 евра, а за најдобрите на маратонот кои ќе успеат да го освојат бонус критериумот во време, ќе можат да освојат 5 000 евра. Предвиден е и посебен фонд и за домашните маратонци.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skopjeinfo.mk (@skopjeinfo.mk) on

Air Jordan VII 7.5 Ture Flight