Триесет и девет годишната Марина Велиновска и осум годишниот Јован од Крива Паланка ги загубија животите во големото невреме кое пред два дена во зафати Скопје и околината.

Оваа фотографија на социјалните мрежи ја објави претседателот на СМК, Тодор Петров, кој изрази сочувство до семејството.

Невремето ги зафатило на обиколницата, од надојдениот порој од Скопска Црна Гора, додека мајката и синот се враќале од Охрид за Крива Паланка преку скопската обиколница.

Нека почиваат во мир.