Фото: Комплексот Марков манастир викендов претворен во депонија

Едно од омилените места на скопјани, манастирскиот комлекс Марков Манастир e претворен во депонија.

Сликите оттаму се ужани, ѓубре на сите страни, шишиња во реката и на тревата, со еден збор целосна негрижа.

Голем дел од граѓаните се одлучија викендот да го поминат во природа и покрај река, но едноставно не можеа да седнат бидејќи на секоја педа имаше смет.