Фото: Како Србија го отвори Коридорот 10

Премиерот, Зоран Заев, на покана на српскиот претседател, Александар Вучиќ присуствуваше на свеченото отворање на новото автопатско решение од 26 километри кое поминува низ Грделичка клисура од Коридорот 10.

Отварањето на новиот автопат е од големо значење за двете земји. Со спектакуларен огномет беше отворен овој голем проект. Можеби нашите политичари ќе научат нешто од ова присуство, бидејки кај нас автопатите се отвараат со плех музика и играње оро.