(ФОТО) И ова го имаше вчера - деца се маскираа во пасош со „Северна“

Вчера се одбележување Денот на шегата, а низ Скопје можеа да се забележат најразлични креативни и досетливи маски! 

Посебно внимание привлече една маска со која очиглено сака да се укаже на нешто што е особено актуелно во земјавава со месеци, а тоа е вадењето на лични документи со новото име и целата таа постапка која несомнено ги мачи граѓаните. 

На родителите им текнало ова да се најде на маскембал, а засега не се знае каде се маскирани овие дечиња во „пасош“ и „брза и редовна постапка“.