Фламингата и пингвините во Зоо Скопје ќе добијат нови живеалишта

Во скопската зоолошка градина во тек е изградбата на внатрешните живеалишта за фламингата и пингвините. Овие егзотични птици, со поддршка од Град Скопје ќе добијат најубаво уредени простори и направени по светски стандард.

- Новото зелено и водно катче во Скопје Зоо ќе биде целосно готово на пролет.