Филмот „Исцелител“ деновиве се промовира во Холивуд

Филмот „Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески деновиве се промовира во Холивуд каде преку затворени проекции им се презентира на членови од Академијата за филмски уметности и науки коишто одлучуваат за кандидатите за Оскар од неанглиско говорно подрачје.

„Салата беше полна. Не очекувавме дека ќе дојдат сите поканети. Тоа се членови на Академијата и тешко доаѓаат сите на скрининг. Добивме преубави комплименти за филмот“, изјави Ставрески за Гласот на Америка на македонски јазик, пренесувајќи ја атмосферата од досегашните проекции, а во рамки на промотивната кампања на “Исцелител“ за Оскарите.

Македонскиот кандидат за Оскар е во конкуренција е со уште 87 филмови. Гласањето од Академијата е на 10-11 декември, а веќе на 17 декември ќе бидат познати и филмовите кои влегле во потесниот круг.

new nike air max 2019