Филипче: Само таму каде има добра диспиплина, здравствениот систем може да го издржи ударот

Само таму каде што има добра дисциплина, здравствениот систем може да го издржи овој удар, напиша министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил.

- Не постои здравствен систем во светот којшто ова може да го издржи сам - на теретот на рамењата само на здравствените работници. , наведува Филипче.