Филипче ги објасни причините за смртта на младиот пациент

Моите созданија за пациентот на возраст од 31 година која починал е дека прекумерната тежина е една од причините за смртта, лошата клиничка слика и на некој начин,  распадот на белите дробови е причината за смртта кај него. Ова на денешната конференција го посочи Министерот Филипче. 

Тој додаде дека прекумерната тежина е важен фактор во третирање на овие болести, а влошувањето на клиничката слика е исто така важен фактор во конкретниот случај, додаде Филипче.

Во однос на случајот со починатата пациентка во Струга, во текот на денот ќе бидат објавени повеќи информации по завршување на инспекцискиот надзор. 

Прочитајте и: МК корона вирус: Починати 2 лица, дијагностицирани 16 нови лица