Еве што велат странските портали за нас: „Бидете меѓу првите што ќе ја посетат Северна Македонија“

На порталот The New York Times излезе статија за нашата држава со новото име. На оваа страна може да прочитате што велат за нас.

„Тоа е античка земја, но од февруари има ново име, давајќи им на патниците нова причина зошто да ја посетите оваа држава.

Светот има земја со ново име, Северна Македонија. И тоа е добра вест за регионалните односи и патниците, кои се во посета на југоисточниот дел на Европа во поголемиот број. Во февруари, "поранешната југословенска Република Македонија" - како што ОН се осврна на балканската земја за време на нејзиното влегување во 1993 година - официјално стана Република Северна Македонија.“

 

Air Jordan IV 4 Retro Denim