Ернест Хемингвеј: Среќата кај интелигентните луѓе е најреткото нешто

Ернест Хемингвеј е нашиот омилен писател кој најмногу го сакаме поради неговото дело „Старецот и морето“, но неговата биографија вклучува и многу други успешни дела.

Ова се некои од неговите најубави мисли.

Среќата кај интелигентните луѓе е најреткото нешто.

Најдобриот начин да откриете дали верувате некому е да им ја дадете својата доверба.

Најболното нешто е да се изгубите себеси во процесот на сакање, и заборавајќи дека и вие сте посебни, исто така.

Животот на секој човек завршува на ист начин -  важни се само деталите за тоа како сме живееле што нѐ разликува едни од други.

Не можете да избегате од себеси со селење од едно место на друго.

Не сакав да те бакнам за збогум. Тоа беше проблемот -  сакав да те бакнам за добра ноќ, а постои голема разлика во тоа.

Ако двајца луѓе се сакаат, не постои среќен крај за тоа.

Сакам да слушам. Многу имам научено слушајќи ги другите. Другите луѓе воопштто не слушаат.

cheap nike air max 90