Епидемиолози од ноќеска дежураат на граничниот премин Делчево поради коронавирусот

По појавата на првиот случај со коронавирус во Македонија, од синоќа епидемиолози започнаа со дежурства на граничниот премин Делчево.

Тоа, како што информираше директорката на здравствен дом во Делчево, Марија Глигоровска, е резултат на вчерашниот состанок на екипите на епидемиолошкото одделение и претставниците на Центарот за јавно здравје од Кочани.

На состанокот е дефинирано да се следат препораките на Министерството за здравство за вршење преглед на сите патници, кои на граничните премини ќе пристигнат од погодените подрачја со коронавирус.