Емотивно писмо од жената која ја чека својата сродна душа

Ова е емотивно писмо од една жена која ја чека својата вистинска љубов.

Го чекам вистинскиот и тоа многу подолго одошто мислев. Не можеш а да не се запрашаш каде е таа личност. Кога ќе дојде во мојот живот?

Знам дека никој друг не може да ја пополни празнината која ја има во себе, никој не може да ме направи цела. Го знам тоа и затоа долго чекам. Јас сакам само личност која ќе ме сака со моите добри и лоши страни, која ќе ме прифати таква каква што сум и која во мене ќе разбуди љубов. 

Ја продолжувам потрагата по мојата сродна душа смирено, но со огромна страст. Можеби таа не  е подготвена или пак треба да работам на себе. Имам глас во главата дека треба повеќе да се потрудам. 

Веројатно тоа ќе дојде изненадно. Но, јас ќе бидам подготвена.

Штом дојдеш, ќе те сакам со целото свое срце. Ќе ти дадам љубов, но ќе ти дадам и простор. Ќе те слушам внимателно, а постојано ќе го барам најдоброто во тебе. 

Ќе ти ги покажам страните кои не сум ги покажала никому. Ќе те пуштам во својот свет. Ќе го покажам своето вистинско лице. 

Знам дека ќе дојдеш и затоа ќе чекам.