Еколошка акција во Вардар: „Шармантната екипа“ извади 50 автомобилски гуми

Граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ во соработка со нуркачи од „Акватек“ од Охрид, спелеолошкото друштво „Врело“ од Скопје, „Тласа“ од Битола и риболовното друштво „Рибар 2011“, денеска спроведоа еколошка акција за вадење на фрлените автомобилски гуми од Вардар.

„Шарматната екипа“ како што самите се нарекуваат денес успеа да извади 50 автомобилски гуми од Вардар и со тоа добија стотици позитивни коментари на социјалните мрежи. 

 

Еве, оваа шармантна екипа денес го спаси Вардар од ни помалку, ни повеќе туку точно 50 автомобилски гуми!! Значи, 50...

Posted by Irena Ristic on Sunday, September 29, 2019