Едномесечен зелен картон - цена од 30 до 50 евра

Осигурителните компании од пред некоја година почнаа да издаваат едномесечни зелени картони. Цената изнесува од 30 до 50 евра.

Едномесечниот зелен картон е добредојден за време на туристичката сезона, велат граѓаните. Тој им е во полза на оние кои патуваат во странство еднаш годишно, и тоа за време на одморите.

Осигурителние компании велат дека тој ги намалува трошоците на граѓаните.

И натаму останува да важи зелениот картон на годишно ниво. Чини од 60 до 90 евра во зависност од моќноста на возилото.

До септември 2011 македонските граѓани имаа можност да извадат зелен картон за 1,3,6 и 12 месеци. Цената за еден месец чинеше 40 евра, а за една година 150 евра.