Една од трите врби се скрши и падна во Вардар

Една од трите врби во реката Вардар се скрши и еден дел од неа се наоѓа во водата.
Очигледно честите дождови периодов пропратени со ветар си го направија своето. 
Скулптурата „Три врби во реката Вардар“ е дело на авторката Искра Димитрова.