„Единствен сум што знае како функционира УНЕСКО, а немам работа“ - Филип се прашува зошто никој не сака ни да му ја прочита биографијата

Филип Петковски е Македонец кој иако дипломирал на престижен универзитет и има квалификации и богата биографија, во нашата земја се уште нема добиено шанса да го покаже своето знаење. 

Во својот статус на Фејсбук тој објаснува дека досега има аплицирано со многу проекти поврзани со УНЕСКО, бидејќи има соработувано со нив и точно знае како функционираат нештата, но неговата кратка биографија и понатаму останува непрочитана. 

„Не е дека молам некого да ме бутне да работам во јавна администрација без никакви квалификации. Вистински сакам да останам во земјава и да направам некаква промена, бидејќи можам и знам. Каде грешам, како правилно да постапам?“, пишува тој. 

Неговиот статус прочитајте го во продолжение: