Еден ден ќе сфатиш дека добрината, нежноста, љубовта и грижата се одлики на внатрешна сила, а не на слабост

Еден ден ќе сфатиш дека постојат луѓе кои никогаш нема да те предадат, но пред тоа ќе мораш да преболиш многу предавства.

Еден ден ќе сфатиш дека надворешниот сјај не е ништо во споредба со внатрешната убавина, затоа што сѐ што сјае – трае до првиот дожд.

Она што е внатре засекогаш ќе гори. Дури и ако привремено се задушил пламенот. Но, доволно е полека да тлее, тој оган повторно ќе се разгори.

Еден ден ќе сфатиш дека добрината, нежноста, љубовта и грижата се одлики на внатрешна сила, а не на слабост!

Еден ден ќе сфатиш дека има и добри луѓе на овој свет, но пред тоа ќе мора да се изгориш од многу лоши луѓе.

Еден ден ќе сфатиш дека има и полесни патишта, но додека го сфатиш тоа ќе мора да одиш по потешкиот пат.

Еден ден ќе сфатиш дека животот е краток, но пред тоа ќе изгубиш скапоцено време, трошејќи го на глупости!

nike air max 1 sale