Дурловски: „Летувајте во Македонија“

„Дејгиди прадедовци, правнуци. Нѐ имало и ќе нѐ има. Горди и чесни. Да ги обновиме спомените, да создадеме нови, за идните генерации“, повикува оперскиот пејач Игор Дурловски во кампањата „#ЛетувајтеВоМакедонија“ на ВМРО-ДПМНЕ.

„Секој од вас може да помогне. Се прашувате како? Летувајте во Македонија, на планина или езеро. А Македонија со својата природа и своето културно и природно богатство има што да понуди. Убеден сум дека покрај тоа што ќе ја истражите и ќе уживате во Македонија, така му помагате и на стопанството, придонесувате луѓето да си ги задржат своите работни места, а едно сочувано работно место е заедничка победа, а победите се повеќе среќа, подобра заедничка иднина“, рече Мицкоски пред околу една недела, претставувајќи ја кампањата.

https://