ДПИ: Граѓаните не ги почитуваат протоколите на Владата

Лумперарјки во текот на ноќта и еуфорија кај граѓаните, ова вчера го констатирале граѓаните. Но, денес состојбата е малку поинаква. Државниот инспекторат вели дека денес се почитуваат препораките за држење на дистанца,

„Државниот пазарен инспекторат е во контиуитет на терен. Надзорот првично покажа дека не се почитуваат протоколите и дека тоа е резултат на еуфоријата. Случаите се појавуваат во неколку угостителски објекти и тему реагиравме во неколку наврати. Во момент кога граѓаните се борат на респиратори, ова однесување е нелогично и свеста на граѓаните е загрижувачка“, велат преставниците на Државниот инсекторат.  

Тие додаваат дека граѓаните можат да си помогнат сами и тука нема влијание инспекцијата или пак полицијата.