Дознајте пред да тргнете на одмор: Еве колку чинат овошјето и зеленчукот во моментов во Грција

Туристите на кои веќе им заврши годинишниот одмор, и кои ја посетија Грција овој период споделуваат колку чинат дел од производите таму.

Секако цената варира од место на место, но во просек е слична секаде.

Во продолжение ви ги давамае цените на овошјето и зеленчукот кои се движат во моментов:

Зеленчук:

Домати: 1,50 -2,00 Евра за килограм

Пиперки: 2,00 Евра за килограм

Краставици: 1,20 – 1,50 Евра за килограм

Кромид: 0,50 – 1,00 Евра за килограм

Компири: 0,50 – 1,30 Евра за килограм

Овошје:

Лубеница: 1,20 -1,50  Евра за килограм

Цреши: 3,00 -3,50 Евра за килограм

Круши: 2,00 -2,50 Евра за килограм

Јаболка: 1,00 -2,50 Евра за килограм

Банана: 1,00 -1,50 Евра за килограм

Грозје: 3,00 – 4,00  Евра за килограм