Дојранското Езеро деновиве е оковано во мраз.

Мразот на крајбрежието достигнува десетина сантиметри дебелина.Инаку, околу 70 отсто од вкупната површина на езерото веќе три дена е покриена со мраз, а птиците од студот и силниот ветер се кријат во засолништа направени во мразот.

Фото: Југоинфо