На почетокот од 2018-та година, првите три седмици имаме три продолжени викенди по ред, или ќе се работиме по четири денови во неделите.

Првиот неработен ден е 1-ви јануари (понеделник). Веднаш потоа следи 8-ми јануари (понеделник) кој е исто така неработен ден поради чествувањето на празникот Божиќ.

Третиот продолжен викенд ќе важи само на припадниците на христијанската заедница бидејќи петок (19-ти) јануари е неработен во чест на празникот Богојавление (Водици).