До крајот на годинава уште еден продолжен викенд

Во 2022 година, на сите македонски граѓани им останува уште еден продолжен викенд.

Продолжен празничен викенд има следниот месец, во октомври.

Неработен ден по повод Денот на македонската револуционерна борба, 23 Октомври, е понеделник 24 октомври.

Во согласност со Законот за празниците на Република Македонија (Сл. весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2022 година остануваат уште овие неработни се: За сите граѓани на РМ 11 октомври (вторник), Ден на народното востание, 23 октомври (недела), Ден на македонската револуционерна борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден, 8 декември (четврток), Св. Климент Охридски.