Детски ЗОО Маратон

По повод, 9-ти Мај, Денот на Европа во ЗОО Скопје за првпат ќе се одржи Детски ЗОО Маратон, кој се надеваме дека ќе прерасне во традиција. Маратонот е во соработка со Агенцијата за млади и спорт, како и Град Скопје. 

Во ботаничката градина ќе се одржат 4 трки- две на 150 метри ( машка и женска категорија, 7-8 години) и две на 100 метри ( машка и женска категорија, 5-6 години). За сите дечиња се обезбедни подароци , а првите три места од секоја категорија ќе добијат посебни награди и медали. 

Пријајвувањето ќе започне од четврток (25-ти април), сите детали наскоро....

jordan shoes for sale outlet soccer