Дете од Охрид бара помош од 2.500 денари за лекување на очите

Вчера на социјалните мрежи беше објавена фотографија направена во центарот на Охрид, на која се гледа девојче кое собира пари за лекување на очите.

„Потребна ми е помош поради контролно очно лечење и преглед во Промедика во Скопје. За ова испитување потребни се 2.500 денари за да можам да ги земам документите со резултати од докторот“, пишува на пораката.

„Граѓани во Охрид денес ќе се обидат да го најдат девојчето доколку е повторно во центарот на градот, ќе побараат контакт од родители/старатели, по можност и сметка за донација, контакт телефон и слично. Штом ги има тие информации, ќе бидат споделени“, стои во опис на фотографијата.